Dagen hvor DR2 ringede

Få dage før jeg debuterer med min roman, får jeg et opkald om, at DR2 vil lave et interview omkring Far, fare Krigsmand og have en mindre debat med en af forsvarets psykologer om børn af udsendte soldater. ”Spændende!” tænker jeg, indtil det ret hurtigt går op for mig, at det selvfølgelig er mig, de vil interviewe. MIG!?

Selvfølgelig svarer jeg ”JA!” med det samme, selvom min første tanke er at svare ”Nej” og ”Nej tak” eller bare ”Det tror jeg ikke lige, at jeg har lyst til.”
Sandheden er at jeg ikke tør – og præcis derfor VED jeg, at jeg bare MÅ gøre det. Det har taget mig mange år at finde ud af, hvor vigtig og energigivende frygt kan være, og hold op hvor er der meget drivkraft i at være en kylling, som bare ikke kan sige nej til en udfordring.

Jeg ved at jeg kommer til at bruge weekenden på at opbygge en vis nervøsitet over at blive kastet ud i seernes morgen-TV i formiddagens primetime. At jeg vil overveje tøjvalg (som ingen sikkert lægger mærke til) og overveje hvor mange gange jeg kan nå at sige noget forkert på 10 minutter.
Heldigvis ved jeg, at jeg også vil føre lange indviklede (og forhåbentlig) kloge samtaler med mig selv om romanen. Hvorfor jeg synes dens tematik er så vigtig og hvorfor kunst i al almindelighed er en nødvendighed for os alle. Og det er jo dét, det handler om. At få lov at udbrede budskab og kunst og generelt at få muligheden for at tale om børne- og ungelitteratur.

Jeg glæder mig – Det bliver virkelig spændende!

Se med mandag d. 19. august omkring kl. 8 – lige efter nyhederne i DR2 Morgen.