Skolemessen og den varme røde stol – i Århus

På torsdag kl. 14:30 kan du høre Bent Rasmussen interviewe mig på Skolemessen i Århus. Det foregår i “Den røde stol”.

Sidst jeg tog plads i den røde stol var det på Læringsfestivalen i Bella Centret, og dét var både hyggeligt, varmt og inspirerende.
Eiler Jensen var intervieweren, og jeg var hende, som prøvede at svare så godt jeg kunne. Det blev til både skrivetekniske, filosofiske og sproglige spørgsmål om både Far, fare krigsmand og hvad man gør, når papiret er tomt, eller når ens hovedperson går i en anden retning, end man selv tænkte. Vi talte om alt, lige fra hvorfor romanen har fået den titel den har, til hvordan hovedpersonens udvikling viser sig i sproget og dets metaforer. Interviewet udviklede sig til en mere filosofisk samtale om ord som ”aldrig” og ”altid” og deres underfundige betydning – og ikke mindst hvorfor ”de tapreste er dem der venter”. Har du læst bogen, så ved du hvorfor, vi kom ind på netop de spørgsmål og de ord.

Torsdag d. 23/4 kl. 14:30 er jeg altså igen i den røde stol – som sagt i Århus. Her interviewes jeg denne gang af Bent Rasmussen om Far, fare krigsmand og mit forfatterskab. Bent Rasmussen lavede også en meget fin anmeldelse af Far, fare krigsmand på Folkeskolen.dk. Anmeldelsen var den aller første romanen fik, og du kan læse den her.
Jeg satser på, at dette interview bliver mindst lige så hyggeligt, varmt, inspirerende og måske også filosofisk – og jeg glæder mig!
Så er du på Skolemessen i Århus, så kom forbi kl. 14:30 på torsdag i den røde stol.

Er du kun på skolemessen onsdag d. 22/4, så kan jeg varmt anbefale dig at slå et smut forbi den røde stol og høre mine medstuderende fra Forfatterskolen for Børnelitteratur; Dorte Lilmose, forfatter til Dræb eller dø eller Mette Eike Neerlin, forfatter til Historien om Ib Madsen. Du kan selvfølgelig også høre dem begge. Og endnu bedre – kom begge dage og hør alle tre interviews! Programmet finder du her.

Jeg glæder mig, og jeg håber vi ses!

Skolemessen i Århus 2015

Skolemessen i Århus 2015