Kan man spise et kunstlegat? Svaret er: JA TAK!

Og man kan faktisk også bruge det til at trække vejret med igen – hvad jeg egentlig tror, er den oprindelige tanke med legatet. At, så at sige, blive købt fri af Statens Kunstfond til fortsat kunstnerisk virke – og til selvudført kunstig åndedræt og vejrtrækning.

Jeg er evigt taknemmelig over, at vi i Danmark har en institution som Statens Kunstfond – og at de I DAG har sendt et legat i min retning! HERLIGT! Ikke bare for min egen pengepungs skyld og muligheden for at fokusere på det næste skriveprojekt, men fordi flere af mine møghamrende dygtige kolleger nu også får muligheden for det samme.

HURRA for en iskold, delvist skyet lørdag uden skyggen af menneskeligt selskab hos mig. Til gengæld har jeg opdaget at legater varmer helt ud i fingerspidserne. At de kaster et smukt gyldent skær over solnedgangen. Og at de føles som om, en rigtig god ven lige kom på besøg med en flaske champagne og en æske fyldte chokolader, for at høre en god fortælling.

Så kære Statens Kunstfond; Tusind tak for jeres store hjælp – for mig er det faktisk netop legater der adskiller, om jeg kan få råd til at skrive eller ej.

Tak!

Tak
Statens kunstråd - logo