Anmeldelser

Anmeldelser:

“Det er ikke så tit jeg anbefaler bøger, men denne her vil jeg gerne anbefale:
“Far fare krigsmand” af Mette Emilieanna Bruun er i princippet beregnet på børn fra 11 år – jeg synes nu også, at den bør læses af voksne. Den giver et godt indblik i, hvilke tanker børn kan gøre sig, når deres forældre er udsendt til en krigszone. Det er også en spændende bog at læse. […]
Køb bogen hvis du er eller har været udsendt og omgiver dig med børn … eller hvis du er pårørende til en af de små pårørende, som romanen netop beskæftiger sig med.”

-Anne-Cathrine Riebnitzsky, forfatter til bl.a. “Forbandede yngel”

“Det er et rigtig flot greb, forfatteren Mette Emilieanna Bruun her har valgt at bruge. Det er hendes debut som romanforfatter, og det er hun sluppet mere end godt fra. Mette Emilieanna Bruun har skrevet en lille stærk roman, der går direkte i hjertekulen på læseren.”
-Bent Rasmussen, Folkeskolen

“Det er svært at forestille sig, hvad det vil sige at have en forælder, der både er meget langt væk og i livsfare, men denne bog giver et indblik i, hvordan det må føles. Den giver et klart billede af, hvad krig kan gøre ved mennesker – også ved dem, som ikke er med i den, men som alligevel bliver ramt.”
Frederikke Winther, Weekendavisen

“Far, fare krigsmand er en fin og velskrevet bog. Der er ikke mange tilsvarende bøger […] og denne kan være et rigtig godt udgangspunkt for samtaler om sorg og savn og dét at have en pårørende i krig.
Bogen kan varmt anbefales!”

-Anette Grønholt Andersen, Børn og Bøger

“Det er en rørende bog om de børn der står tilbage, når fædrene drager i krig. Vi får et godt billede af de mange komplekse følelser, Marcus og hans mor slås med.”
-Birte Strandby, Bogvægten

“Jeg kan ikke forestille mig, hvor meget savnet og frygten må fylde i en familie, hvor faderen er rejst i krig, og det gibber i maven, hver gang telefonen ringer. Det har jeg fået en del mere forståelse for efter at have læst bogen. […] Selvom det er en børnebog, får man også et glimt ind i moderens følelsesliv.
En anbefalelsesværdig bog!”

Charlotte Højlund, Ude & Hjemme

“En god bog om savn, frygt og ensomhed.”
-Palles Gavebod
 
 

Interviews:

TV-interview i DR2 Morgen
Anja Bo og Niels Krause-Kjær interviewer omkring romanen Far, fare krigsmand og de konsekvenser det har for de mange børn som har oplevet, at have en far eller mor som er udsendt som soldat.
Se det her
DR2

 
 
 
 
 
 
 

Interview og debat i Skønlitteratur på P1:
I Skønlitteratur på P1 interviewer Klaus Rothstein mig om Far, fare krigsmand og Sanne Søndergaard om hendes roman Hell man (2012). Programmet omhandler børne- og ungelitteratur der er oppe i tiden og behandler samtidig den litteratur der har krigen i Afghanistan som tema.
Lyt med her
dr p1

 
 
 
 
 
 
 

Interview og oplæsning i Benhård Børneradio på DR Ultra
Radio-interview omkring bogen Far, fare krigsmand og oplæsning af kapitlet Camouflage.
Hør det her fra 0:54:25
Benhård børneradio

 
 
 
 
 
 
 

Interview og oplæsning i Radio24syv:
Radio-interview omkring tilblivelsen af romanen Far, fare krigsmand og oplæsning af bl.a. Et mærkeligt menneske i kulturprogrammet AK24syv i Radio24syv.
Hør det her
AK24syv